Menu

Waarom planten goed voor je zijn

Planten verbeteren de werkomgeving: ze verhogen de vochtigheidsgraad en gaan zo gezondheidsklachten tegen.

MEDISCH

Het effect van planten op de werkplek is herhaaldelijk wetenschappelijk onderzocht. Ziekteverzuim neemt af, maar ook klachten zoals geïrriteerde ogen, droge keel, vermoeidheid, hoesten en hoofdpijn verminderen aanzienlijk wanneer planten deel uit maken van de werkplek. Wanneer planten groeien, nemen zij koolstofdioxide uit de omgeving op. Daarnaast produceren ze dan weer zuurstof. 

COSMETISCH

Dat planten zorgen voor een mooie aankleding van uw bedrijfsruimte, daar twijfelen wij niet aan. Zeker omdat planten in zoveel verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen zijn, is elke gewenste sfeer te creëren op een kantoor. 
Ieder bedrijf, ieder kantoor is uniek en vraagt daarom ook om een eigen groenontwerp als het gaat om interieurbeplanting. De gewenste uitstraling en sfeer kan met planten en plantenbakken gecreëerd worden.

AKOESTISCH

De bladeren van planten zorgen ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd, afgebogen of geweerkaartst. Vooral in ruimtes met harde oppervlakken, zorgen planten voor een betere akoestiek. De hoeveelheid bladoppervlakte is hierbij bepalend. Een groen wand heeft daarom een positief effect op de akoestiek.

NIEUWS

Nominatie Interieurbeplanting van het Jaar 2019
Green Care is genomineerd in de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. Uit de drie genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het eervolle predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2019. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 23 februari 2019 tijdens TuinIdee in Den Bosch.

Green Care Interieurbeplanting is genomineerd met Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot. Dit is een high tech kas met speciaal geselecteerde planten en een innovatief bewortelingssysteem.

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit, omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast in elk juryrapport aan waar nog eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.Bekijk hier diverse foto's van het project.

Wilt u meer weten over alle services van Green Care, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

040 226 45 70
INFO@GREENCARE.NL