Menu

GROENE WAND

Een groene wand, ook wel verticale wand genoemd, is een echte eyecatcher in uw kantoorruimte of interieur. Het is een wand die bestaat uit echte planten. Er worden diverse soorten planten aangebracht.

WAAROM EEN GROENE WAND?

De groene wand is ideaal om een moderne, eigentijdse maar ook rustige uitstraling: de plantenwand wordt naar wens ingericht en er kan zo ook met kleuraccenten gespeeld worden. Natuurlijk is een groene wand, beter dan een traditionele plantenbak, goed voor de akoestiek in de ruimte en hebben ze een gunstig effect op het binnenklimaat.

De verticale tuin is daarnaast vaak ruimtebesparend, omdat er in de hoogte gewerkt wordt en heeft qua vormgeving een rustgevend effect op de gemoedstoestand.

HOE WERKT EEN GROENE WAND?

De groene wand wordt gebouwd met speciale modules. Er worden grids tegen de wand bevestigd waar trays in gehangen worden. Deze zijn leverbaar de de breedte van 50, 75 en 100 cm waardoor er allerlei afmetingen te maken zijn. Hiermee kun je blijven combineren waardoor er geen beperking in de breedte van de wand is. In de hoogte kunt u ook ver gaan, echter om het goed functioneel te houden adviseren wij om niet hoger dan 8 meter te gaan.

De planten kunnen handmatig worden water gegeven of via een computersysteem. Dit is uiteraard afhankelijk van uw budget. Het systeem is ontwikkeld om het water van boven naar beneden te laten stromen. Wij adviseren om bij een ‘grote wand’ een opvangbak onder de wand te maken.

Qua beplanting is de lichthoeveelheid in een ruimte bepalend. Als het juiste licht aanwezig is, kan iedere plant groeien in de plantenmuur. Wij bieden u ook speciale LED rail verlichting aan die CE- en RoHS goedgekeurd is en een UL goedgekeurde driver heeft.

Een aantal plantensoorten zijn het meest geschikt om te gebruiken omdat deze een goede ‘dekking’ bieden. Dit zijn o.a. Aglaonema, Syngonium, Philodendron, Chlorophytum en Dracaena. Er kunnen aarde planten of hydroplanten in het systeem gebruikt worden.

Omdat er met losse potten wordt gewerkt, zijn deze gemakkelijk uit te wisselen. Tijdens de kerstdagen kunt u bijvoorbeeld mooie rode Anthuriums in de wand laten verwerken voor de juiste kerstsfeer.

GROEN IS GOED VOOR DE GEZONDHEID

Het effect van planten op de werkplek is herhaaldelijk wetenschappelijk onderzocht. Ziekteverzuim neemt af, maar ook klachten zoals geïrriteerde ogen, droge keel, vermoeidheid, hoesten en hoofdpijn verminderen aanzienlijk wanneer planten deel uit maken van de werkplek. Wanneer planten groeien, nemen zij koolstofdioxide uit de omgeving op. Daarnaast produceren ze dan weer zuurstof. Groene wanden zijn daarom de ideale oplossing om bovenstaande te realiseren. 

NIEUWS

Nominatie Interieurbeplanting van het Jaar 2019
Green Care is genomineerd in de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. Uit de drie genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het eervolle predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2019. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 23 februari 2019 tijdens TuinIdee in Den Bosch.

Green Care Interieurbeplanting is genomineerd met Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot. Dit is een high tech kas met speciaal geselecteerde planten en een innovatief bewortelingssysteem.

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit, omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast in elk juryrapport aan waar nog eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.Bekijk hier diverse foto's van het project.

Wilt u meer weten over alle services van Green Care, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

040 226 45 70
INFO@GREENCARE.NL