Menu

Waarom planten goed voor je zijn

AKOESTISCH

De bladeren van planten zorgen ervoor dat geluid wordt geabsorbeerd, afgebogen of geweerkaatst. Vooral in ruimtes met harde oppervlakken, zorgen planten voor een betere akoestiek. De hoeveelheid bladoppervlakte is hierbij bepalend. Een groen wand heeft daarom een positief effect op de akoestiek.

COSMETISCH

Dat planten zorgen voor een mooie aankleding van uw bedrijfsruimte, daar twijfelen wij niet aan. Zeker omdat planten in zoveel verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen zijn, is elke gewenste sfeer te creëren op een kantoor. 
Ieder bedrijf, ieder kantoor is uniek en vraagt daarom ook om een eigen groenontwerp als het gaat om interieurbeplanting. De gewenste uitstraling en sfeer kan met planten en plantenbakken gecreëerd worden.

MEDISCH

Het effect van planten op de werkplek is herhaaldelijk wetenschappelijk onderzocht. Ziekteverzuim neemt af, maar ook klachten zoals geïrriteerde ogen, droge keel, vermoeidheid, hoesten en hoofdpijn verminderen aanzienlijk wanneer planten deel uit maken van de werkplek. Wanneer planten groeien, nemen zij koolstofdioxide uit de omgeving op. Daarnaast produceren ze dan weer zuurstof. 

 

 

 

 

 

MEER WETEN?

Wilt u meer weten over alle services van Green Care, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

040 226 45 70
INFO@GREENCARE.NL